Yhdessä tekemisessä on voimaa

Talkootyö on seuramme voima, sillä toimintamme perustuu kokonaan vapaaehtoistyölle. Paitsi pitkäaikaisempiin tehtäviin, kuten jäsenasioiden hoitoon ja koulutusten vetämiseen, talkoovoimaa tarvitaan myös yksittäisten tapahtumien kuten palveluskoirakokeiden järjestämiseen. Kokeissa tarvitaan mm. ratamestareita, sihteereitä, henkilöryhmäläisiä, maalimiehiä, kanttinisteja, pysäköintivahteja, ja häiriöhenkilöitä; tehtäväkirjosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin sopivaa. Ilman vapaaehtoisia emme pystyisi tapahtumia järjestämään.


Koulutuksistamme löytyy jokaiselle sopiva muoto


Koulutustarjonnastamme löytyykin jokaiselle sopiva muoto oman talkooinnostuksen mukaan: koulutuksemme jakautuvat kaikille jäsenille avoimiin kursseihin, talkoisiin osallistuneiden vakkariryhmiin sekä järjestelyvastuuta kantavien aktiiviryhmään.

Talkootyö

Kurssit

Kursseillemme ovat lämpimästi tervetulleita kaikki jäsenemme — niin aloittelijat kuin kokeneet konkaritkin. Järjestämme peruskursseja, kuten eri lajien alokaskursseja, sekä mahdollisuuksien mukaan erilaisia teemakursseja kuten noutokurssi, ilmaisukurssi, janakurssi...


Kurssit ovat avoimia kaikille jäsenille


Alokaskurssimme on tarkoitettu jäsenille, joilla ei ole muuta kurssi- tai ryhmäpaikkaa, ja ne ovat aina maksuttomia. Aloittaa voi myös aivan pikkupennun kanssa — mitä nuoremman koiran kanssa aloitat, sen parempi, vaikka mukaan ehtii aikuisenkin koiran kanssa. Osa teemakursseista on maksullisia, mistä saat tiedon ilmoittautumisen yhteydessä.

Vakkariryhmät

Vakkariryhmät ovat viikoittain kokoontuvia koulutusryhmiä, joissa jokainen koirakko treenaa ohjatusti, mutta räätälöidysti oman osaamistasonsa ja tavoitteidensa mukaan. Ryhmäkoot vaihtelevat n. 5–15 koirakon välillä.


Vakkariryhmät on tarkoitettu talkoisiin osallistuneille jäsenille


Vakkariryhmiin ovat tervetulleita kaikki jäsenemme, jotka ovat hankkineet kautta edeltävän vuoden aikana tarvittavan talkoomerkinnän. Merkintä näkyy myClubin Omat tiedot –sivun Jäsenyydet–kohdassa ja sen saa jollain seuraavista tavoista:

Talkoomerkintä oikeuttaa yhteen tottis– ja yhteen maastopaikkaan per jäsen (riippumatta siitä, oletko varsinainen jäsen vai perhejäsen). Jos sinulla on useita koiria, voit sopia ryhmäsi vetäjän kanssa esimerkiksi koirien vuorottelusta eri treenikerroilla, tai voit vaikkapa jäädä treenaamaan toisen koirasi itsenäisesti ohjattujen treenien päätyttyä.

Lisäksi edellytämme ryhmäläisiltämme säännöllistä läsnäoloa treeneissä. Ilmoittamattomasta poissaolosta tippuu pois ryhmästä.

Aktiiviryhmä

Aktiiviryhmässä treenataan kisatavoitteet mielessä pitäen — mutta ei suinkaan ryppyotsaisesti! Koetuloksia ei tarvitse olla etukäteen, vaan kokeneehko ohjaaja voi päästä mukaan jo vaikka pennun kanssa, jos tavoitteet ovat selkeät ja treeni etenee niiden mukaisesti.


Aktiiviryhmään panostetaan mm. vierailevilla kouluttajilla


EPK panostaa aktiiviryhmään mm. järjestämällä ryhmän treeneihin säännöllisesti ulkopuolisia kouluttajia. Lisäksi ryhmässä järjestetään halli– ja treenivuoroja, seminaareja tai muita koulutuspäiviä ryhmäläisten toiveiden mukaan, ja koko seuran koulutuspäivissä aktiiviryhmäläiset ovat usein etusijalla koirakkopaikoille.

Aktiiviryhmäläisiltä edellytetään säännöllistä läsnäoloa treeneissä sekä etenemistä oman koiran koulutuksessa. Jokainen asettaa tavoitteensa itse ryhmän tuella ja ryhmä seuraa tavoitteiden saavuttamista kausittain.

Lisäksi ryhmäläisillä tulee olla tarvittava järjestämismerkintä. Merkintä näkyy myClubin omat tiedot –sivun alalaidassa ja sen saa jollain seuraavista tavoista:

Tarkista talkoomerkintäsi

Voit tarkistaa omat talkoomerkintäsi myClubin Omat tiedot -sivun Jäsenyydet-kohdasta.

Talkootyö

Uudet jäsenet: liittyminen


Jäsenasiat myClubin kautta:


Koulutusohjaajat: Weksu