AJANKOHTAISTA

 ELÄINFYSIOTERAPIAA PK-KULMALLA

Millaisia vaikutuksia on noutokapulan painolla esimerkiksi hyppynoudossa? Mitä kuvan suoritus vaatii koiran fysiikalta? Tällaisten asioiden pariin kokoonnuimme jälleen marraskuun alussa eläinfysioterapeutti Outi Louhela-Takkisen etäluennolla ”Palveluskoiralajit eläinfysioterapeutin näkökulmasta - kuinka edistää koiran suorituskykyä”.

Luentoa seurasi tutustumiskäynti eläinfysioterapiassa sekä mahdollisuus kokeilla, mitä koira tuumi vesijuoksumatosta. Tämä olikin mitä mainioin tapa kuntouttaa koiraa esim. tiineyden tai sairastelun jälkeen - pidetään hyvää huolta harrastuskavereistamme!


KOIRIEN ENSIAPUA

Järjestimme lokakuussa koirien ensiapuluennon, jossa pääsi myös harjoittelemaan monenmoisia tilanteita käytännössä. Kuvassa Yindi-kelpie seuraa silmä kovana Tiina Salmisen luentoa vakavista asioista - onneksi oma mamma oli ihan vieressä!

Luennolla käytiin läpi shokki, elvytys, hyper- ja hypotermia, haavoja, murtumia, lihas- ja kynsivammoja, äkillisiä hammasvaurioita, palovammoja, myrkytyksiä ja kyynpuremia - joitakin aiheita mainitaksemme! 

Turvallista PK-treenisyksyä!
EPK AKATEMIA (EPKA)

Syyskauden EPKA-tottikset käynnistyivät syyskuun lopulla Helkutinkorven kotikentällämme Teija "Tytti" Tarkkasen ohjauksessa. Kuvassa open omaa seuraamista, jota kelpasi seurata! :) Tottistelut jatkuivat lokakuun puolella treenivuoroillamme Uutelan ja Talinhuipun PK-koulutuskentillä. 

EPKA on vetäjiemme oma koulutusohjelma, joka kokoaa heidät jatkokoulutukseen vähintään kolme kertaa vuodessa. Mikäli tämä toiminta kiinnostaa ja olisit halukas jakamaan pk-osaamistasi jäsenillemme, ole yhteydessä!

JÄLKIKOKEEMME

Reipas joukko järjesti syyskuun puolivälissä  jälkikokeemme Siikajärvellä, yhteistyössä HVK:n kanssa.

Osallistujia oli mukavasti ja yksi tuloskin kolmosluokassa saatiin. Sen teki Kirsi Valkjärvi ja spn Webekhet's Faerie Laminak - onnea Kirsi ja Rita! 

Kiitos kokeemme eteen talkoilleille!HAKUKOKEEMME

Reipas joukko EPK:laisia kokoontui Nurmijärvellä kisakeskuksessamme Helkutinkorvessa valmistelemaan syyskuun alussa pidettyjä hakukokeita - kuvassa ratamerkit matkalla hakuradalle. Kokeiden järjestämisessä on monenmoista puuhaa, kiitos tehokkaalle talkoojengillemme!

 Kirkkaita ykköstuloksia ei kokeessa tullut mutta yksi koirakko - Juho Grönholm ja apku Patchcoat Cherokee - siirtyi hienosti avoimeen luokkaan; onnea! Oma jäsenkoirakkomme Anne Laitinen ja du Mayfirst London Calling sai huimat täydet henkilöetsinnästä mutta tottiksessa oli hieman epäonnea. Myös toinen EPK:n koirakko - Petri Pasanen ja atu Viking V. Erikson - suoritti henkilöetsintäosuuden mallikkaasti. Onnittelut hienoista maastopisteistä!


 

BH-KOKEEMME

Järjestimme BH-kokeen Talinhuipun tottelevaisuuskentällä sekä Leppävaaran Läkkitorilla elokuun lopulla. Kokeen tuomaroi Juha Haimala. Kaikki osallistujat läpäisivät kokeen hyväksytysti - paljon onnea uusille BH-koirakoille, kisakentillä nähdään!


KOULUTUSLEIRIMME

Järjestimme perinteisen koulutusleirimme jälleen Inkoon Västankvarnissa elokuun lopussa. Leirillä treenailtiin EK:ta Heidi Helinin  ja jälkeä Pauli Hasun johdolla.

Leiri on ollut erittäin suosittu, jäsenet täyttivät ryhmät nopeasti ilmoittautumisen keväällä alettua ja leiri sai taas kovasti kiitosta. Tätä perinnettä jatketaan! 

AKTIIVIKAUSI KÄYNNISTYNYT!

Tottisvastaavamme Hanna on saanut meille mukavan kattauksen ryhmiä kuluvalle syyskaudelle! Jos sinulta puuttuu ryhmäpaikka vielä kokonaan, ilmoittaudu tottisjonoon myClubissa!

Maastoryhmät ovat tällä hetkellä täynnä mutta jonot eivät hurjan pitkiä ole. Ja vielä ehtii myös uutena jäsenenä mukaan syyskauden touhuihin - jäsenhakemuksen löydät kohdasta "Jäsenyys".
AKTIIVISTA TOIMINTAA 

Toimintamme kansallisten palveluskoiralajien parissa on aktiivista. Alkaneella kevätkaudella vakiotottis- ja maastotreeniryhmien (ek, haku, jälki ja viesti) lisäksi ohjelmassamme on esimerkiksi ilmaisutreenit, esine-etsintää, harjoitustottiskoe, BH-, jälki- ja hakukoe sekä kaikenlaista talkoilua yhteiseksi hyväksi ja harrastuksemme edistämiseksi.

Monenmoista muutakin tapahtumaa on vireillä – niihin jäsenemme pääsevät ilmoittautumaan jäsenpalvelussamme myClubissa, jota kannattaa seurata aktiivisesti. Kerromme aina tulevista tapahtumista myös kuukausittain ilmestyvässä jäsenkirjeessämme.


KAUNISTA LOPPUSYKSYÄ!
Kansallisten lajiemme treenit jatkuvat syyskaudella jokseenkin joulun alusaikaan niin kentillä kuin maastoissakin - säistä toki riippuen. Näiden ainutlaatuisten lajien monipuolisuus pitää niiden mielenkiintoa yllä – meillä EPK:ssa treenaillaan niitä kaikkia, ohjatut ryhmät kokoontuvat säännöllisesti ek:n, haun, jäljen ja viestin pariin, tottis- ja esine-etsintäharjoituksia unohtamatta!